Zoals het Vogeltje gebekt is.. Zingt ook Jeannette Huizinga

 

En dit vogeltje voelt zich geen moment hetzelfde als even daarvoor. Zij vliegt haar neus achterna, meeliftend op elke vlaag en soms dwars er tegenin, gewoon van louter speelplezier. Zij is één met haar omgeving en de natuur is immers voortdurend in beweging. Dat is haar aard. Zelfs wanneer men denkt haar getemd te hebben, blijkt dat ze onderhuids toch al lang veranderd is. En vroeg of laat komt dat naar buiten.

 

Wij leren al heel vroeg hoe we onze stem dienen te gebruiken: taal en toon wordt ons aangeleerd. Veel ook wordt ons afgeleerd... Hoe zit dat eigenlijk bij de vogels? Ook zij communiceren met hun 'stem'. Ook al zijn de thema's veel basaler dan de onze - gevaar, weg jij, dit is mijn territorium, honger! - de melodieën van sommige soorten zijn ongelooflijk gecompliceerd en wondermooi in onze oren.

 

Jeannette Huizinga is sinds haar opleiding aan de theaterschool (1987) als actrice en zangeres van vele stijlen te zien geweest in zeer uiteenlopende producties van bijvoorbeeld De Gebroerders Flint, Theaterwerkplaats InDependance, Het MUZtheater, Karina Holla, Speeltheater Holland en het Nederlands Impresariaat. Momenteel zijn de try-outs van de kleutervoorstelling 'AAP'door het land te bezoeken en binnenkort zal zij als stemkunstenares te zien zijn in de Klingon Opera 'U'. Daarnaast geeft zij zang-,samenzanglessen en stemwerksessies. Vanaf september gaat zij lesgeven aan de theateropleiding De Trap.