Jut & Julia

Synopsis


In een onbestemd verleden, tussen haar verzameling gejutte spullen, wacht een vrouw op een man. Lang geleden is hij weggevaren. Sinds die dag knoopt ze de dagen aan elkaar; wachtend, wachtend. Ze loopt speurend langs het strand en ziet in elke vondst een teken, een boodschap. Elke fles kan een brief bevatten, elk stuk hout vertelt een verhaal…over hem.

En dan gebeurt het; we zijn mee op reis. De gejutte spullen komen in haar en zijn handen tot leven, we zien zijn reis over de zeeën. Even zijn ze bij elkaar. Mooie, vrolijke, spannende belevenissen. We horen de meeuwen krijsen en proeven het zoute water.

Tot we worden teruggeworpen op het strand. Schepen zijn weer wrakhout; was het echt, was hij hier, komt hij terug? Of loopt ze morgen weer langs het strand?

 

Jut en Julia is een avontuurlijke, grappige en romantische familievoorstelling, gespeeld door twee spelers. De voorstelling duurt 20 minuten en is een combinatie van theater, vertelling en beeldend spel met gejutte strandvondsten.


 

Jut en Julia
Jut en Julia

Wat is Brocéliande?

 

Volgens de inwoners van het Franse Bretagne heeft koning Arthur nooit in Groot Brittannïe geleefd, maar speelden de Arthurlegendes zich in Bretagne af. Wie zal het zeggen, het zijn legendes..... Feit is wel dat de eerste verhalen over Arthur in het frans verschenen. En in die franse legendes was sprake van het betoverde woud Brocéliande, waar wonderbare bronnen ontsprongen, en fabeldieren dwaalden in betoverde valleien. In dat Woud woonden de fee Viviane (of Nimuë) en haar geliefde, de tovenaar Merlijn. Wie betoverde wie? en wat kwam er uit die toverkunsten voort? Wij lieten ons inspireren door de legendes, en hopen u te betoveren met wat wij maken en bedenken.

 

Wie zijn Brocéliande?
Marieline van Wely en Wim Brok, 
al vijftien jaar samen in liefde en theater.
In 1996 richtten zij het tweemans productiebedrijf Brocéliande op. Samen bedenken, maken en spelen zij originele entertainmentproducten en zijn de stuwende kracht achter Brocéliande.

Ze bundelen hun uiteenlopende kwaliteiten om hun opdrachten en producten te realiseren.
Samen zetten zij zich full-time in voor het bedenken en maken van originele acts (van bedenken, schrijven, ontwerpen via bouwen en fabriceren tot spelen).

Voor de Theateretappe is een speciale voorstelling gemaakt, hierover leest u hierboven meer.

 

www.broceliande-acts.nl