Nadja Filtzer met Mijn Zwervend Hart

Nadja Filtzer met Mijn Zwervend Hart

Met een koffer vol dromen verleidt de zigeunerin Esperanza haar publiek. In Mijn Zwervend Hart vertelt zij door middel van muziek, beweging en geprojecteerd video-beeld het verhaal van haar zwervende familie. Een muzikale wereldreis via Oost-Europa en Latijns Amerika naar Nederland.

 

Esperanza weeft het verleden, heden, dromen en verlangens tot een eigentijds verhaal en beweegt zich vloeiend tussen muzikale stijlen en talen; chansons, bossa nova, tango, Jazz, Latin en zigeunermuziek. Dit doet zij in de oorspronkelijke talen en in het Nederlands.

 

Als zangeres en actrice speelde ze onder andere bij Teatro Munganga.

Met haar bands 'Nadjazzda' en 'Nadja et les Gamins', speelt ze geregeld op landelijke podia,zoals Sail, het Oerol festival en het Bevrijdingsfestival in Amsterdam.

 

Zij won in 2009 de publieksprijs in het concours de la Chanson- Alliance FranÇaise.

 

 

Piano: Jens Lima dos Santos

Regie: Claudia Maoli

Videoprojectie: Marco Mooren/ Irina Filtzer/ Dimitri Gácsér

Schilderijen: Luis Filcer, Foto’s: Dirk de Herder

 

 "Het talent van voorvrouw Filtzer is groot, haar enthousiasme aanstekelijk en haar verhaal meeslepend....Vol bezieling vertellend springt ze van lied naar lied..."

8 Weekly – Babelfestival- Moon Saris

 

"Prachtig begeleid op piano zingt de actrice de geschiedenis van haar familie. Filtzer zet op indrukwekkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer."

Het Parool - Curt Simons

 

Meer informatie:

 

www.nadjazzda.com

Video Mijn Zwervend hart